Ett företag på resande fot

      Comments Off on Ett företag på resande fot

Det är inte bara cirkusen som reser året runt. En del företag tjänar pengar genom att resa från stad till stad, inte minst marknadsstånd och specialhantverkare. Är du intresserad att resa runt och sälja över hela landet, kanske till och med utomlands?

Tillstånd

Planera din rutt och vilka platser du ska besöka. Kontakta kommun eller polis i de kommunerna och ansök om tillstånd. Berätta vilken verksamhet du bedriver, vad du ska sälja samt vilket datum och vilken tid du planerar att vara där. Kommuner har olika svarstider och polisen har alltid mycket att göra, du vill ha tillstånden färdiga långt innan du anländer så du inte blir avvisad när du kommer.

Ekonomin

Fundera på hur du ska betalt. Man byter inte kassasystem så ofta, det är alltför kostsamt, så även om ditt företag är nytt borde du bestämma dig vilken system som är bäst lämpat. Tänk på att hur folk gillar att betala för saker beror på vad som köps och var. Vid marknader är det kontanter eller swish som gäller. Stora inköp ska helst faktureras och snabba köp görs med kort.Ett okonventionellt företag kommer att behöva okonventionella lösningar. Du kan inte lasta med dig tjocka pärmar med fakturor och papper inför bokföringen. Du behöver lagra viktig information elektronisk, du kan skanna in informationen. De papper som du behöver ha papperskopior av kan du posta till din adress och behöver bara be en granne eller vän ta in posten in din post.