Effektivisera företaget med enkla medel

      Comments Off on Effektivisera företaget med enkla medel

Alla önskar vi att företaget gled fram genom arbetsdagarna. Att allting klaffade och fungerade som du hade tänkt. Får företaget gör det och även de som är effektiva har nog jobbat hårt för att komma till den punkten. Ett effektivt företag har strömlinjeformade avdelningar och arbetsuppgifter som är enkla att genomföra tack vare effektiviseringen. Hur kan du få ett mer effektivt företag? Idag tänkte vi inte prata om de interna problemen som ett företag behöver lösa för de är högst individuella beroende på arbetsplats, ledning och bransch. Istället kan vi tipsa om andra, mer generella tips som kan hjälpa företaget att arbeta smartare.

Överlåt reseplaneringen

Många företag behöver göra en del resor under året eller så kanske det är säljavdelningen som behöver befinna sig på resande fot väldigt ofta. Att boka in och planera resor tar tid för det arbete som ni tjänar pengar på. Istället för att hålla koll på allting själva kan ni köpa in en tjänst där någon annan gör det åt er. Det brukar finnas olika prispaket beroende på hur mycket ni resor och hur mycket arbete som ingår i varje bokning. Låt någon annan sköta bokningar med flyg och hotell medan ni fokuserar på att bli bäst på ert område.

Revisor

Ett mindre firma har inte alltid råd att anlita en ekonom. Istället är det en person som får sitta med dubbla arbetsgifter, de ska sköta bokföringen och ekonomin samtidigt som de gör sina vanliga uppgifter. Det är inte hållbart i längden och ni riskerar att något kommer att gå snett. Det känns motigt att betala för extratjänster som man tror sig klara själv, men här lägger du pengar på rätt saker. En revisor går igenom er bokföring, gör bokslut och kan fixa företagets deklaration. Du står fortfarande som ansvarig för att allting går rätt till men en revisor erbjuder också en viss typ av garanti att de kan och följer de rådande skattelagarna. Hitta en eller flera revisorer i ditt område och se vad de kan erbjuda.