Fixa golvvärme på kontoret

      Kommentarer inaktiverade för Fixa golvvärme på kontoret

Att ha en jämn och skön värme på kontoret är en ofta underskattad trivselfaktor. Är du inte nöjd med uppvärmningen av ditt kontor så ska du fundera över att installera golvvärme.

Har du redan vattenburen värme i huset finns det en smidig lösning för att installera vattenburen golvvärme. Det är möjligen lite dyrare men i längden lönar det sig, framför allt med de elpriser vi har som varierar varje dag. Det blir också en jämnare fördelning av värmen från golvet som blir så mycket behagligare på kontoret. Är det för ljust eller för mörkt trivs dina arbetskamrater sämre och presterar därför lite mindre.

Något du bör tänka på i ljussammanhang är att olika individer har olika arbetsuppgifter och har därmed olika behov av ljus. Felaktigt ljus vid till exempel bildskärmsarbete kan göra det mycket svårt att se vad som händer på bildskärmen.

Många upplever att luften på kontoret inte är bra, det känns som om de inte får tillräckligt med syre. Då är det troligen för varmt i lokalen, särskilt sommartid om solen ligger på. Datorer och skrivare ger ifrån sig en hel del värme som behöver ventileras bort samtidigt som skrivare ofta släpper ifrån sig små partiklar som kan ge besvär med andningen.

Det kan även finnas anledning att skaffa sig gröna växter som är bra för inomhusklimatet. Dessa tar upp och förbättrar mycket av den luft som vi andas. Med ett bra klimat inne så kommer de som arbetar känna sig mindre trött och orka med mer. Så det är viktigt att titta på alla detaljer för att få ett så bra inomhusklimat som möjligt.