Utrusta ditt verkstadsföretag

      Comments Off on Utrusta ditt verkstadsföretag

När du står inför att utrusta ditt verkstadsföretag finns det ofta många funderingar. Här ger vi dig några grundläggande tips för att du ska kunna avgöra vilka behov du har och skaffa det som behövs. Behoven handlar inte bara om vilka maskiner och verktyg du kan tänkas behöva, utan också om arbetsmiljö och bekvämlighet.

Maskiner och verktyg

Exakt vilka maskiner du behöver beror förstås på vilket arbete du ska utföra. När det gäller de huvudmaskiner du arbetar med varje dag är det viktigt att tänka på kvalitet och storlek. Vilka behov har du nu och vilka kan tänkas komma i framtiden? Svaret på denna fråga blir avgörande för de investeringar du gör.

Arbetsmiljö i verkstadsföretag

Utöver maskiner och verktyg måste du också ta hänsyn till din och eventuell personals hälsa. I verkstäder handlar det ofta om luftkvalitet och buller. Bra arbetsmiljö ger pigg och frisk personal.

Investeringar för arbetsmiljö

Du kan komma att behöva investera i ventilationsanläggningar och andningsmasker samt bra hörselkåpor. Utöver det ska du också tänka på inventarier så som höj- och sänkbara arbetsbord, bra stolar och praktiska förvaringsutrymmen.

Lär mer om företagande

Vill du få bättre koll på företagande? Se till att inhämta den kunskap som krävs för att du ska vara förberedd och kunna ta genomtänkta och lönsamma beslut.