Ordna en konferens för företaget

      Comments Off on Ordna en konferens för företaget

En konferens är ett bra tillfälle att diskutera företaget och dess framtid, introducera nya produkter, tjänster eller projekt, men också ett tillfälle att umgås och lära känna sina medarbetare bättre. Att ordna en konferens är dock inget man gör helt utan vidare, åtminstone inte en lyckad konferens.

Planering är A och O

En bra resultat behöver ett bra förarbete. För något som en konferens är detta planeringen. Det gäller att identifiera om man har några speciella behov och se till att dessa tillgodoses. Att identifiera alla aspekter kan ta längre tid än man tro. Se därför till att vara ute i god tid. Detta är speciellt viktigt om man tänkt boka en populär konferenslokal. Man kan då behöva göra denna bokning allt från sex månader till ett år i förväg. Planera även för hur alla ska ta sig till och från platsen.

Formulera ett tydligt schema

När alla vet precis vad som kommer att ske under konferensen kommer man bättre kunna effektivisera arbetet. Men se samtidigt till att inte packa schemat med allt för många föreläsningar, workshops, aktiviteter och liknande. Var generös med raster och lunchtider. Lämnar man något utanför schemat bör detta göras väldigt medveten, som exempelvis att man har en överraskning för alla på företaget. Men se till att tiden för detta är åtminstone avsatt i schemat.

Mer än en vanlig arbetsdag

Även om man planerar in en hel del arbetstid under konferensen gäller det att denna särskiljer sig från de vanliga arbetsdagarna och de anställda känner att företaget bjuder till. Platsen kommer naturligtvis göra sitt men det finns även annat man kan göra. Varför inte ge var och en en snygg anteckningsbok med företagets logo på som de kan använda under hela konferensen? Se även till att kombinera nytta med nöje och planera in aktiviteter under eller efter arbetsdagen som alla kommer att tycka om.