Håll ordning på ditt lager

      Comments Off on Håll ordning på ditt lager

Det kan vara svårt som företag att hålla ordning på sitt stora lager. Men misströsta ej, det finns bra lösningar att hitta.

Ordning och reda med digitala lagersystem

Världen blir alltmer digital och i många aspekter underlättar det vardagen – så även i lagersyfte. Om du och ditt företag väljer att digitalisera ert lagersystem så är fördelarna många. Pappers- och pärmarbete blir ett minne blått då stora delar av hanteringen kan automatiseras. Det här betyder också att företaget sparar tid och att all information samt alla rutiner lagras på ett säkert sätt i molnet istället för på kontoret.En annan fördel är att ni enkelt kan dela med er av digital information kollegor emellan, var ni än befinner er. Det här gör det också smidigt att hantera inköp och lagerhållning för fler än en person.

5S-metoden

Ett annat sätt att få lite koll och ordning på företagets lager är att följa den japanska 5S-metoden. Det handlar om att följa en struktur som kan gå under ordningen: sortera, städa, systematisera, standardisera och sköt om. Det låter nog lite enklare än vad det kanske är om du har ett stort lager. Men har du de fem s:en i åtanke så har du och ditt företaget åtminstone en bra grund att utgå ifrån.